Anglia

Ez a derék blog a Nagy Mau Bácsi yahoos körlevelét hivatik helyettesiteni. Kalandos életével, söt, miegymás egyéb ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban innen tudtok tájékozódni, okosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen. Nem hullócsillag, vágesz...

Friss hozzászólások

  • Tomekko: Itt lehet tőtögetni ügyesen:) www.filestube.com/531eadfe4d7d997403e9,g/Deep-Dish-Live-Home-Club-B... (2011.09.01. 11:18) In Memorian Home Club Budapest
  • Langsam: Úgy nézel ki azon képen amelyiken full feketébe vagy mint akit most engettek ki az ápolók!:-)))) (2008.04.29. 17:13) A Séf Mau (A La Chief Maou)
  • Mau: Fucu osztálykirándulás!!! Most jutott eszembe, mire gondolsz :) (2008.01.12. 06:40) In Memorian 9 Ardenham Street
  • Fucu: Teljes mértékben egyetértek veled, Ídes Testvírem! :)Igaz én nem vagyok akkora megszállotja a játé... (2008.01.12. 00:44) Grand Theft Auto
  • Ada, aki nem is Amazon, azok csúnyák: Vinnyogva röhögtem. :D Köszi! :D (2008.01.03. 20:40) Fogorvos

Letölthetö irományok Nektek

2008.01.08. 21:01 Mau

In Memorian 9 Ardenham Street

Az égiek úgy gondolták, elérkezettnek tünt az idö, hogy ismét lakóhelyet váltsak. Egész kiméletesek voltak, 14 hónapig egy helyen tartózkodtam, tekintve a múltamban elkövetett 3 havi egy költözést, ez már egész hosszúra sikeredett. Föbérlönk, az egyébként teljesen seggfej Habib, ki nem tudott sosem megszámolni 700 angol fontot ( a lakbért), gondolt egy nagyot, és kirakott minket egyik hónapról a másikra, hogy szakadna be mohamedán segge alatt egy disznóvérrel teli hordó teteje.
Ebben a 14 hónapban elég sok ember megfordult a házban, szám szerint 12, ami azért nem semmi teljesitmény. Ennek oka nem más, mint a határtalan spórolási vénánk folyamatos kidagadása a Sundi gyerekkel. Igen szegényes közgazdász tudásunkkal annyit sikerült megoldáskánt fellelni pénzmegtakaritási lehetöségek számba vétele közben, hogy ha sok ember van a házban, akkor nyilván a lakbér, illetve a számlák többfelé osztódnak el. Micsoda géniusz logika, nemdebár? :) A megoldás innentöl kezdve kézenfekvö volt, fel kell tölteni a házat emberrel. Ezt annyira kell komolyan venni, a maximalista emberfeltöltési kisérletünket, hogy anno, midön Anti bebucskázott a házba, a padlást vettük górcsö alá, gondolván, mi lenne ha ott lakna. Ö azt mondta, ha van internet, akkor simán felköltözik :).  Ez az emberi nyersanyag a kezdetekben csöppet  félresikeredett, mivel volt itt ugye éjszaka meglépett tolvaj disznó (kit utána megzsaroltunk, és kifizetett mindent, ö volt a Michael Flatley), seggfej Bubu ex, Ama Deo Stick ( becsületes neve Amadeus volt, ki egyszer simán kiugrott a hátsó ablakon szerelmi bánattól felpaprikázott szivvel, majd a szomszéd sufnijának tetején landolt, ahol lába beszakadt a tetön), aztán volt itt John is (ki viszonylag jó gyerek volt, pusztán képtelen volt célozni multi közben), és a végén Marzena és Psamek (kik egész normálisak voltak, csaj egy cicababa, srác meg a lengyel Terminátor, azaz Electritsky Dominator).

Volt viszont egy "kemény mag", kik 6 hónapig laktak együtt, álljon itt egy napja, azaz 24 órája ezeknek a gazembereknek. Bioritmus, ébredés, kelés, miegymás. A helyzet komikumaként már most vegyük figyelembe, hogy nem egy nagy házba volt belesuvasztva ez a 7 ember, olyan 70 m2-re gondoljatok. Az élet nem volt mindig habostorta, de legalább megvalósitottuk Sundival a tervünket, lecsökkentettük az egy före esö lakbért a lehetö legkisebb összegre.

A szereplök ebben a 24 órában:

-Anti: kit tulajdonképpen egy internet illetve folyamatos skype-messenger függö személyként lehet legjobban bedefiniálni. Nem valami nagy termetéhez képest hangja kimondottan eröteljes, sarki rikkancsnak lenne a legoptimálisabb, a Ferihegy 1 reptéren az 1-es kifutója mellett, simán túlorditja a gépek zaját. Nem áll távol töle a letöltés, zenékre, illetve finn müvészfilmekre vadászik a neten. Foglalkozását tekintve bakter. Éjszaka dolgozik.

-Sundi Bundi Ati Radeon (késöbiekben Sundi): mániákus filmnézö, egy igazi két lábon járó mozilexikon, vágja a régit, az újat, az akciót, a vigjátékot, erotikusat, romantikusat, baszósat, kardozósat, lóról hátrafelé nyilazósat, egyszóval mindent. Megrögzött letöltö, sorozatok, filmek, pornók mindig csorognak lefelé a bitcometen keresztül. Szereti a sört. Foglalkozását tekintve árufeltöltö. Éjszaka dolgozik.

-Dominika: elkényeztetett leányzó, de a brutális fajtából. Nem lehetett sosem elmondani róla, hogy egy nagy takaritó, saját szobájában sem, nem az a fajta, ki egy hónapban leéget egy porszivót, és szétcincálja a törlörongyokat a portörölgetéstöl. Ennek eredménye képpen sokszor találtunk nála rohadt, penészes gyümölcsöket, ételmaradékot szobája valamelyik sarkában. Hajadon családi állapotban tengödött mióta eszemt tudom, szobájában mindig fellelhetö volt egy-két különbözö tipusú, mindig gyanúsan hosszúkás zöldség-gyümölcs, répa, banán, kigyóuborka alap kelléket képviselt egyébként "katasztrófa súlytotta terület"-tipusú szobájában, mindenkinek saját fantáziájára bizom, vajon mit müvelt szegény rostosokkal. Divatmajom, kedvence Paris Hilton, föleg napszemüvegviselési szokásait utánozta lelkesen. Foglalkozását tekintve betanitott munkás egy irodában, egy szkennert kezel, de addig mondogatta magában, hogy ö bankban (bank mellett van a munkahelye) dolgozik, hogy elhitette végül saját magával, és onnantól lenézett mindenkit. Délután dolgozik.

-Lookats: a srác, ki folyamatosan bekapcsolva "felejtette" a letöltöprogramját (a kurva anyját), ezzel megbénitva a ház internetkapcsolatát. Egyébként rendes srác, csak kevés nyilvesszö áll ki a hátából, nem volt vele gond sosem. Barátnöje Aga. Foglalkozását tekinte árufeltöltö. Nappal dolgozik.

-Aga: a lány, ki félig szerintem UFO, de erröl ö sem tud. Csöppet furcsa teremtés, de olyan különösebb gond nincsen vele. Barátja Lookats. Foglalkozását tekintve árufeltöltö. Nappal dolgozik.

-Monika: ö az egyik legrégebbi motoros a házban, és ezt érezteti is, ugat mindenkivel, ha nem tetszik neki valami.  Csöppet idegbeteg, nem birja ha packáznak vele, nem volt testvére, ki hozzászoktatta volna az ok nélküli szekirozáshoz, igy totál kikészül, ha szórakozásból bosszantják. Barátja Mau. Foglalkozást tekintve bakter. Éjszaka dolgozik.

-Mau (jómagam): ö is egy közepesen netfüggö emberke a házban, igy a lakótársak letöltögetési hajlama sokszor kiboritja, söt, kihozza sodrából, mikor a tiltott periódusban valaki letölt (legális letöltési idöintervallum este 10-töl reggel 6-ig, aki ezen felül nekiáll tölteni, az az internetet szétosztó routerböl kitiltásban részesül egy napig). Sokat játszik, mindeközben nagyokat ordit, amikor valami félelmetes dolog történik, illetve nem úgy sikerül valami, amint szeretné. Mivel igyekszik a dolgokat kézben tartani a házban, hogy ne hulljon minden atomjaira, igy ö a fekete bárány a házban, nem mindig kedvelik a lakótársak a házimunka igájába történö kollektiv fejbehajtási szándék véghezvitele miatt. Foglalkozását tekintve bakter. Éjszaka dolgozik.

Gondolkoztam, mikortól induljon a nap leirása, mivel ugye 3 fajta müszak uralkodik a házban. Nappali, éjszakai, délutáni. Igy arra jutottam, a legokosabb tán ha reggel 5:45-kor indul a "nap".

5:45 Anti, Mau, Monika hazaér a munkából. Mau kimegy a konyhába bekapcsolni a vizmelegitöt, Monika átöltözik, Anti úgyszintém, majd nekiáll reggelit késziteni.
5:50 Anti, Mau számitógépén már a Windows zongoraszavas üdvözlö képernyöje üdvözli az arra érdemeseket, Monika ugat Mauval, hogy megint miért kapcsolja be a gépet hajnalban. Mau végignézi a reggeli kötelezö sokasfogat minden egyes darabját, www.mail.yahoo.com-www.wiw.hu-www.video.racing.hu-www.index.hu-http:\\b*******.ath.cx-valutaárfolyam, utána meg a semmit nézegeti jódarabig.
6:00 Anti kicsoszog a Bar Simpson-os papucsábana  fürdöszobába, csöppet piperészkedik.
6:15 Monika készit teát magának, Maunak megint elfelejt (vagy csak szándékosan nem csinál), majd leül a youtube.com elé, ahonnan nem is áll fel jóideig, meg se mukkan, elindul elég rendesen a videók spirálján befelé, a monitorba be, vala.
6:30 Anti ir valakivel MSN-en vagy skypeon, ilyen lehetetlenül faszom reggeli idöpontban is talál valakit, aki ott ücsörög egy másik gép elött, arra várva, hogy egy hasonszörü beteg állat narancssárga ablakot okozzon monitorján.
6:55 Mau elmegy fürdeni, majd fürdés végeztével ugat Monikával, hogy menjen már fürdeni, mert különben délután megint nem fog tudni felkelni a konditermes programhoz. Monika nagy nehezen vagy elmegy fürdeni, vagy pedig elkezdi fennen hirdetni, hogy neki bizony senki ne mondja meg, mikor menjen fürdeni.
7:10 Anti ledöl aludni. Ugyanigy tesz Mau is, esetleg Monikával, de többnyire egyedül. Lefekvés elött viszont bekapcsolja a letöltést az internetröl, a kökeményen tiltott periódusban ugye, de mivel ö a rendszergazda a házban, igy nincs fölötte álló hatalom, ki képes lenne lekapcsolni az internetröl. Fögeci, nem vitás, egy hiéna fögeci.
7:12 Sundi végez a munkával, hazaér, majd kinyitja az elsö sörét, a kedvenc zenélö sörnyitójával, mely a kupak érintésekor elkezdi zenélni az angol focicsapat hivatalos indulóját, majd bemegy szobájába, leül a gépe elé, ami sosincs kikapcsolva (lehet az a NASA szervergépe, csak nem tudjuk), megnézi a letöltéseket, és nekiáll chat-elni valami 16 éves kinai lánnyal, aki felfedezte Öt az egyik külföldi társkeresö oldalon, a sok közül.
7:20 Sundi kinyitja a második sörét ismét a zenélü sörnyitóval, de ez már az alvást hivatott elösegiteni. Innentöl két variáció lehetséges, vagy elmegy aludni, vagy visszaül a gépéhez, és 10-ig chatel tovább a kis ferdeszemüvel, ki a sörnyitás közben monitorra vetette neki, hogy a 120x120 pixeles MSN indexképét jobban megvizsgálva arra jutott, hogy legszivesebben a rászarna a hátára, és szétcsapkodná egy 44-es strandpapuccsal, majd ugyanezt tenné tejszinhabbal is, végül vadul szeretkezne vele a tengerparton, persze a süllyedö napfény vöröslö sugaraival megfestett ég alatt, csak hogy tegyük romantikussá, és ne perverzé a képet. Aztán az is lehet, a lány csak emigrálásra hajt, kitapintotta Sundi gyengeségeit, és ezt bújtatja udvarlás mögé. Na de ne legyünk rosszindulatúak, nyilván szerelmes Adonisz Sundiba.
7:35 Lookats felébred, eszméletlen sebességgel ráncba szedi magát, reggeli kizárva, és elindul a munkahelyére, ahol 8-kor kezd.
7:55 Felébred Aga, majd a világ legmorcosabb fejével úgyszintén preparálja önmagát a munkára, és elindul a munkahelyére, ahonnan nyilvánvalóan el fog késni. De örüljön a fönök, legalább bement, ilyen állapotban, mikor gyülöli az egész világot a felkelés miatt, ez is unikum számba megy.
8:40 Dominika felébred, kimegy wc-re, mely a szobánk mellett van közvetlenül, de a kilincset nem ismervén ajtónyitási-csukási szokásai elég sajátságosak.
9:28 Dominika ismét fürdöszobában van, ajtónyitása-csukása ismét hagy kivánni valót maga után.
9:29 Dominika kijön a fürdöszobából, bemegy a szobájába, ajtót jólnevelt módjára (zajosan) becsukja maga után.
9:33 Dominika megint a fürdöszobában van.
9:34 Dominika kijön a fürdöszobából, szobájába be, ajtó nyit, ajtó csuk, ajtó nyit, ajtó csuk, Mau felébred.
9:38 Dominika nem várt fodulatként a fürdöszobában van, elképzelni sem lehet, minek.
9:39 Dominika kijön a fürdöszobából, átbucskázik szobájába, Mau kezd feszült lenni.
9:44 Dominika meglepö módon betér a fürdöszobába, ahol nem tartózkodik túl sokat.
9:45 Dominika kijön a fürdöszobából, lopakodik a szobájába, Mau meg magyarul kikiabál, hogy a "kurva anyád".
9:49 Dominika véletlenül bemegy a fürdöszobába, de most már érzi, ez lesz az utolsó.
9:50 Dominika kijön a fürdöszobából, elmegy a konyhába a reggeli zöldségeiért, melyröl azt gondolja, hogy nem hizlalnak. Most vagy ö az elsö nö, ki hizik a zöldségektöl, vagy pedig a zöldség után elfogyasztott tetemes mennyiségü édesség a ludas, mindenesetre segge növekvö tendenciát mutat, legnagyobb elkeseredettségére.
9:51 Dominika bebucskázik a szobájába, betolja (nem csukja, tolja) maga mögött az ajtót, majd leül a számitógépe elé. A világhálón magába szippantja a legfontosabb hireket, olvasgat kedvenc Parisjáról, ábrándozik, egyszer ö is olyan lesz, mindeközben majszolja a zöldségeket, Tobleronét rágcsálva mellé.
11:55 Dominika feleszmél, lassan mennie kell dolgozni, már csak két órája van a sminkre, igy bevonul egy hajóböröndnyi piperelófasszal a fürdöszobába, ahonnan sosem lehet újra látni egy órán belül (meglepö módon, tudván csiki-csuki múltját).
12:00 Mau egy svájci órát megszégyenitö pontossággal felébred a déli pisilésére, odamegy a fürdöszobához, kopog a csukott ajtón, ami mögül kiszól egy vékonyka, arcot nem látva-ismerve kellemesnek is titulálható hang, miszerint: "zajente". Mivel lengyelül van a büvös szavacska, igy Mau csak a korábbi tapasztalatok alapján következtethet jelentésére álomtól ködös agyával, arra, hogy egy jó darabig nem jut be a fürdöbe. Igy a konyha felé veszi az irányt, de mivel a konyhai csapba pissantani gusztustalan, igy megragad egy üres üveget, és lemegy a kertbe belepissantani (szomszéd megint biztos féltékenykedik, hogy a szomszédnak van kerti szökökútja, csak az csoboghat, mi más), majd a kukába dobja a gyanús folyadékkal rendelkezö palackot, végül visszasétál aludni.
13:10 Dominika új (negativ) rekorddal kilibben a fürdöszobából, tetemes festékkel az arcán, illetve hajával, mely olyan müvészien van beállitva, hogy a Wellás nö elbújhatna mögötte a "Párisz-napsütés, de a hajam nagyszerü, Los Angleles-atomvillanás, de a hajam elbüvölö, London-lengyel invázió, de a hajam meg se rezzen " reklámban.
13:25 Anti ébredezik, még nincs fent, de résnyire nyitott szemeivel már keresi az ágyához odakészitett laptop bekapcsoló gombját. Nagy nehzen megtalálja, de a matatás közben tuti lever az asztalról 2 jógás koncentrálást elösegitö gyertyácskát.
13:50 Dominika elmegy dolgozni, de a biztonság kedvéért indulás elött a zsebébe csúsztat egy zacskó Haribot, hátha megéhenzne a 8 perces úton munkahelyére.
14:00 Anti felébred, elkezd netezni, reggeli-büdös szájjal, éhesen, pisilhetnékesen, kakilhatnékosan. Az emberi igényeket semmibe veszi, internet mindenek felett!
14:32 Mau felébred, próbálja felkelteni Monikát, de ö képtelen, mivel sokáig youtubézott a reggel.
14:50 Mau reggelije közben bejárja ismét a reggeli weblapos túrát.
14:55 Mau átkiabál az Antinak, mert lassú az internetkapcsolat, hogy "kapcsold ki azt a kib@szott letöltést b@zdmeg nigger, mert különben kib@szlak a büdös picsáb@ a netröl b@zdmeg, itt rendszer lesz b@zdmeg". Erre Anti visszakiabál, hogy "gyere át b@zdmeg és nézzed meg ezt a kurv@ gépet, nem töltök le".
15:00 Sundi felébred.20 percig érthetetlenül gagyarászik, mint egy újszülött, 30 éves léte ellenére. Nyilván a kis kinaival álmodott, és álmában elsöpörte öket egy nagy hullám tengerparti szeretkezésük közben. Emészthetetlen ez igy reggel, lássuk be.
15:20 Anti legalább 4 emberrel chat-el, kettövel pedig beszél skype konferenciahiváson, másik kezével meg üzenetet ir telefonján.
15:21 Mau odamegy Antihoz, és próbál kommunikáció szituációba keveredni vele, de mivel húsból, illetve vérböl van, továbbá nem kábellel csatlakozik hozzá, hanem élöben, személyesen, igy csak többszöri nekifutásra tud párbeszédbe keveredni a (virtuális)kommunikációra éhes sráccal, érdeklödvén mit föznek ma.
15:30 Sundi illetve Mau elmegy a konditerembe,
15:50 Monika felébred, majd rádöbbenvén, Mau nem várta meg a kondival, örjöngve felhivja telefonon, hogy lehet ekkora szemét alak. Mau nem veszi fel a telefont, mivel ugye kondizik, vicsorogva tépi a vasakat, igy Monika hagy 14 nem fogadott hivást, 3 hangposta üzenetet, illetve 2 szöveges üzenetet, melyek tartalma nem más, mint hogy mekkora geci ez a Mau. Határozott duzzogásba kezd.
15:55 Anti megejti a normális embereknél ébredés után elkövetésre kerülö procedurát, elmegy wc-re, megmossa arcát, csinál teát vagy kávét magának, majd elmegy biciklizni.
16:45 Aga és Loookats végez a munkáva, hazaérvén bevetödnek a konyhába, ahol étket készitenek maguknak, majd bevonulnak szobájukba, ahonnan nem igazán lehet viszontlátni öket egyhamar, alszanak, illetve interneteznek.
17:00 Sundi és Mau visszatér a kondiból, készit valami tápanyagot, majd leülnek a gép elé. Monika még mindig durcizik, különféle lelkiismeretfurdalás ébresztés kisérletet kisérel meg, sikertelenül. Mau kemény, lepereg róla a polish perszóna hülyesége.
17:30 Anti hazaér a biciklizésböl, elcsomagolja a kerékpárját, ad neki jó éjt puszit, majd készit ennivalót magának, és visszahuppan a számitógép elé.
17:55 Sundi a www.flickr.com-on nézelödik, rendezgeti képeit, Mau éppen a neten játszik a Medal Of Honorral, Anti pedig egészen meglepö módon beszél valakivel skypeon, Monika pedig horgol, agressziven, néha gyilkos pillantásokat vetve Maura.
18:20 Maut 5x egymás után lelötte egy játékos az interneten, sunyi disznó módjára, a bozótból tüzelve, amit ugye csak az ösratyik csinálnak, senki más. Elgondolkozik egy komolyabb kirohanáson, de végül eltemeti magában az ötletet.
19:00 Lookats és Aga kijön a szobából, betér a fürdöbe, ahonnan nem is jönnek ki egy jó darabig, nyilván tisztálkodnak, nameg esetleg pöcögtetnek is csöppet.
19:05 Sundi, Monika, Anti és Mau csendes pihenöre térnek, munka elötti szundikálás.
20:10 Lookats és Aga kijön a fürdöböl, majd visszamennek szobájukba, ahol egy filmet néznek meg laptopjukon, de az utolsó 10 percet már nem látják, mert álomba szenderülnek.
21:00 Beindul az esti verkli, Anti, Monika, Sundi nameg a Mau készülödik a munkára, szendvicskészités, teafözés, öltözködés.
21:40 Anti, Monika, illetve Mau elindul dolgozni, jó esetben, ha nem kell várni a Monikára. Érdekes lány, folyton késik. De szerencsére ma este vele van Anti és Mau is, ha nem lennének ott, Maunak el kell kisérnie mivel fosik a sötétben a Rézfaszú Bagolytól. Mau lovagiasan vett neki egy zseblámpát anno, ami olyan fényerövel rendelkezik, hogy nem szabad az ég felé forditani, mert az arra járó repülök még leszállópályát jelzö fénynek nézik a fénysugarát, és rálandolnak Monikára. De ez a zseblámpa nem elég, humánügyi kiséröre van szüksége mindig Monikának. Hiába, csak otthon nagy a szája, szabad ég alatt nyuszimuszi.
21:53 Sundi elindul dolgozni.
22:11 Dominika hazér a munkából, lihegve-rettegve csapja be maga mögött az ajtót (természetesen a kinti, a lépcsöház beli, illetve a komyhalámpát égve hagyja), majd rohan a szobájába, lehuppanván az ágyra hálát ad az istennek, hogy az elméjében elképzelt szatirok nem kapták el a grabancát ma este sem. A reggeliröl megmaradt zöldségeket rágcsálja levetközvén, majd internetezni kezd.
02:22 Dominika elmegy aludni.

Nagyjából ennyi :) Túlzás nélkül állitom, 7 emberrel soha többet nem fogok együtt élni saját akaratomból, pénz ide vagy oda, az embernek egy perc nyugta nincsen.

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mauaylesbury.blog.hu/api/trackback/id/tr56290028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cook 2008.01.09. 21:30:38

Ezt jól összeszedted ecsém! Nem is tudtam, hogy ebből az életből egy jó kis sorozatot lehetne forgatni! :) Ha vannak újabb részek feltétlen tedd fel! :)

Fucu 2008.01.12. 00:23:46

Mau, te komolyan mondom állat vagy, de a jobbik fajtából :)
ez a palackba pisilős dolog picit deja vu nekem, csak régebben ropis dobozba csinéltad... most már tudom erre gyakoroltál :P :D

Mau 2008.01.12. 06:40:59

Fucu osztálykirándulás!!!
Most jutott eszembe, mire gondolsz :)
süti beállítások módosítása